VÉDÉSI BEOSZTÁS 2019/20 tavaszi félév

Ebben a félévben a védések online (a CooSpace felületén) zajlanak. A Geográfus MSc diplomamunkák védésére 2020. május 20-án 13 órától, a Földrajz BSc szakdolgozatok védésére 2020. május 25-26-án 8 órától, az osztatlan földrajztanár szakdolgozatok védésére pedig 2020. május 27-én 8 órától kerül sor.

A védések az idén online zajlanak, a korábbiaknál szűkebb (3 tagú) bizottságok előtt.
A védések színtere a CooSpace kifejezetten ezekre az alkalmakra létrehozott színtere, illetve azon belüli jelenléti alkalma. (Az MSc diplomamunka védés a záróvizsgára létrehozott színtéren zajlik.) Minden védési időpont egy olyan jelenléti alkalom, amire csak az érdekeltek kapnak belépési jogosultságot.

A Földrajz BSc szakdolgozatok védésekor a hallgatóknak készíteni kell egy 7 perces előadásnak megfelelő diasort, amiben össze kell foglalniuk a dolgozat lényegét, eredményeit. Mivel a hallgatóknak nem kell előadni online, ezért a diasor jegyzeteiben kell konrétan leírni azt a szöveget, amit szóban elmondanának. A védés előtt két nappal (16 óráig) minden hallgatónak fel kell töltenie a védés színterére a „Földrajz BSc szakdolgozatvédés ppt-k” mappába az elkészített védési ppt-jét. A védésen tehát a hallgató nem ad elő, hanem a bizottság a ppt és a vélemények ismeretében kérdéseket tesz fel. Miután az adott jelenléti alkalmon minden védés lezajlott, a bizottság zárt ülésen megvitatja az érdemjegyeket, majd eredményt hirdet, még az online felületen.

A Geográfus MSc diplomamunka védésekor a hallgatóknak készíteni kell egy diasort, amiben össze kell foglalniuk a dolgozat lényegét, eredményeit. A diasort a védést megelőző nap 16 óráig fel kell tölteni a színtér mappájába, majd a védésen 10 percben elő kell adniuk úgy, hogy az asztalukat kivetítik. Az előadást kérdések és vita követi, majd a bizottság zárt ülés után online eredményt hirdet.

Az Osztatlan földrajztanári védés hasonlóan zajlik a Geográfus MSc-s védéshez: a diasort előre fel kell tölteni (a védés előtt két nappal 16 óráig), és elő kell adni 10 percben. Annyi különbség van, hogy a hallgató a témavezető és az opponens kérdését előre megkapja.


A hallgatók minden esetben két jegyet kapnak: egyet magára a dolgozatra, egyet pedig a védésre.


A védéssel kapcsolatos további információk elérhetők a védés CooSpace hirdetőtábláján.


A védési beosztás IDE KATTINTVA tekinthető meg!

Friss Hírek

Egyre több az üres lakás Szegeden és a vármegyében. A napfény városában két népszámlálás között csaknem duplájára nőtt a nem lakott lakások száma. Dr. Nagy Gyula, a Szegedi Tudo­mány­egyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz tanszékének adjunktusa szerint Szeged esetében egy komplex, igen összetett folyamatról beszélhetünk, vagyis nem lehet pusztán demográfiai okokkal magyarázni azt, hogy két népszámlálás között csaknem megduplázódott az üresen álló lakások száma.

A folyamat részleteiről a hírre kattintva olvashatsz.

Kövess minket

Facebook YouTube