Friss hírek

Egyre több az üres lakás Szegeden és a vármegyében. A napfény városában két népszámlálás között csaknem duplájára nőtt a nem lakott lakások száma. Dr. Nagy Gyula, a Szegedi Tudo­mány­egyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz tanszékének adjunktusa szerint Szeged esetében egy komplex, igen összetett folyamatról beszélhetünk, vagyis nem lehet pusztán demográfiai okokkal magyarázni azt, hogy két népszámlálás között csaknem megduplázódott az üresen álló lakások száma.

A folyamat részleteiről a hírre kattintva olvashatsz.

Planet Budapest 2023

Dr. Nagy Gyula kollégánk előadást tartott a Planet Budapest 2023 rendezvényen, ahol a kutatási területéről és eredményeiről számolt be.

A rendezvényről IDE KATTINTVA olvashattok.

E-Mobilitás napon és elektromos autó találkozón mindent megtudhattak az érdeklődők az elektromos autók világáról és az e-mobilitásról. Az Európai Mobilitási Héthez kötődő program szombaton 11 órától várta az érdeklődőket az algyői Levendula Hotel parkjában. A programot kerekasztal beszélgetés is színesítette, ahol részt vett Magyarósi Csaba, az SZTE alumnusa, hazánk egyik leghíresebb vloggere, és Dr. Nagy Gyula, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék adjunktusa.

A HÉTFA Kutatóintézet kérdőívezőket keres a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat hatásvizsgálat elkészítéséhez

A HÉTFA Kutatóintézet idén is részt vesz a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat hatásvizsgálat elkészítésében, amelyhez kérdőívezőket keresünk a programok idejére, különböző helyszínekre.

Ebben az évben szeptember 29-30-án kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája. A kérdőívezésre szeptember 29-én, pénteken délután kerül sor.

A felkészítési alkalmak várhatóan szeptember 22-én 14:00 és szeptember 26-án 17:00 órakor lesznek majd (választható, hogy melyiken veszel részt).

Az idei helyszínekről és programokról a folyamatosan frissülő Kutatók Éjszakája honlapon tájékozódhatsz.

Amennyiben tudnád vállalni a munkát, kérlek, jelezz vissza a csiteblanka@hetfa.hu és kutatokejszakaja@hetfa.hu e-mail címre legkésőbb szeptember 21-ig.

(Okos)településfejlesztés Magyarországon- hogyan állunk, merre tartunk?

Az alábbi ismertető betekintést kíván nyújtani az okosváros-koncepció (smart city) magyarországi alkalmazásának kérdésköréről. A kutatás Szalai Ádám PhD hallgató munkája, mely az Új Nemzeti Kiválóság Program szakmai támogatásával valósult meg. A projektismertető IDE KATTINTVA olvasható.

A Nemzetstratégiai Kutatóintézet pályázatot hirdet ALAP- ÉS MESTERSZAKOS FELSŐOKTATÁSI HALLGATÓK RÉSZÉRE, NEMZETSTRATÉGIAI JELLEGŰ VAGY JELENTŐSÉGŰ TÉMAKÖRBEN KÉSZÜLT KIEMELKEDŐ DIPLOMAMUNKÁK JUTALMAZÁSÁRA.

A diplomamunka pályázaton a 2022/2023-as tanévben megvédett diplomamunkákkal lehet pályázni.

A pályázatról további részletes információkat az NSKI honlapján, IDE KATTINTVA lehet találni.

Népszámlálás 2022: elnéptelenedő falvak, zsugorodó városok

A Csongrád-Csanád Vármegye településeinek népszámlálási adatait elemezte Dr. Nagy Gyula kollégánk a délmagyar.hu-nak adott interjújában.

A cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Magyar Urbanisztikai Társaság Diplomadíj Pályázat

A Magyar Urbanisztikai Társaság pályázatot hirdet főiskolák és egyetemek urbanisztikai és ahhoz kapcsolódó témájú szakirányán végző alap- és mesterképzésben résztvevő hallgatók kiemelkedő szakdolgozatainak/diplomaterveinek díjazására.

További részletek IDE KATTINTVA olvashatók.

Kollégáink a PHOENIX projektünkről nyilatkoztak. Tanszékünk a kutatásban a Kelet-Közép Európai térséget képviseli.

Tanszékünk új helyre költözött

Tanszékünk a 2008 óta állandó helyéről, a harmadik emeletről, ideiglenesen leköltözött az első emeleten lévő Geoinformatikai, Természet- és Környezetföldrajzi Tanszék területére. Így ha valamelyik kollégánkat keresnétek, akkor az alábbi térkép alapján tájékozódhattok új irodáink elhelyezkedésével kapcsolatban.

Tanszékünk térképe IDE KATTINTVA letölthető.

Álláslehetőség - természetvédelmi munkakör betöltésére

Természetvédelmi munkakör betöltésére keres munkatársat a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály Környezetvédelmi és Természetvédelmi Szakértői Osztály.

Részletek az alábbi linkre kattintva:

https://kozigallas.gov.hu/pages/jobviewer.aspx?ID=ikmf3uknf0

Gyakornokot keres a HÉTFA Kutatóintézet Nemzetközi Projektirodája

A Hétfa Kutatóintézet Nemzetközi Projektirodája gyakornokot keres! Jelentkezz és szerezz hasznos szakmai tapasztalatokat, ráadásul egy nagyszerű csapat részese is lehetsz emellett. Részletek IDE KATTINTVA érhetők el.


Gyakornokot keres a HÉTFA Kutatóintézet Város- és Területfejlesztési irodája

A Hétfa Kutatóintézet Város- és Területfejlesztési irodája gyakornokot keres! Jelentkezz és szerezz hasznos szakmai tapasztalatokat, ráadásul egy nagyszerű csapat részese is lehetsz emellett. Részletek IDE KATTINTVA érhetők el.


KOVÁCS ZOLTÁN: Társadalomföldrajz a városok fenntartható fejlesztésének szolgálatában

További részletek a hírre kattintva olvashatók.

A városfejlesztéssel és tervezéssel fél évszázada foglalkozó Magyar Urbanisztikai Társaság évente megrendezi az Országos Urbanisztikai Konferenciát. Az idei, immár 28. konferencia a Pécsi Tudományegyetem társszervezésével, 2022. október 20-21. között kerül megrendezésre Pécsett, a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban!
További részletek a hírre kattintva olvashatók.
Nemzetközi projekt koordinátort keres a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség

Részleteket az IDE KATTINTVA találtok.

Tanszékünk hallgatója OFKD-n első helyezést ért el

Tanszékünk hallgatója, Tráser Nándor OFKD-n első helyezést ért el Földtudományok szekcióban "Az informális városi zöldterületek vizsgálata Szegeden a COVID-19 pandémia alatt" című munkájával!

További sikereket kívánunk és egyúttal bátorítjuk minden hallgatónkat, hogy készítsen TDK dolgozatot és mérje össze tudását országos szinten is szakmabéli társaikkal!

Hamarosan jelentkezünk további Tudományos Diákköri hírekkel!

Végzett hallgatónk, Brindza Ágnes munkájáról számolt be a szeged.hu

Végzett hallgatónk, Brindza Ágnes munkájáról számolt be a szeged.hu!

A cikk IDE KATTINTVA olvasható.

Ezúton is gratulálunk és sok sikert kívánunk!

Nemzetközi projektmendzsert keres a HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ Nemzetközi Projektirodája

A HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ Nemzetközi Projektirodája civil együttműködő partnerével közösen projektmenedzser pozícióba keres munkatársat női vállalkozók és női befektetők, a nők gazdasági szerepvállalásának témáiban.

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. június 15.

További részletek:

https://hetfa.hu/2022/05/27/nemzetkozi-projektmenedzser-meghosszabbitott-jelentkezes/

https://www.facebook.com/hetfa.kutatointezet/photos/a.1506113202973919/3092507174334506

https://www.linkedin.com/jobs/view/3097526601

Brindza Ágnes 2021-ben végzett hallgatónk a MUT 2021-es Diplomadíj pályázatán Dicséretet kapott Városfejlesztés és városkutatás kategóriában "Az okos mobilitás helyzetének feltárása, mérésének és fejlesztésének lehetőségei Szegeden" című munkájával!

Gratulálunk Áginak és a többi díjazottnak!

A Fenntartható Városok podcast vendége volt Fabula Szabolcs és Szalai Ádám

Tanszékünk két munkatársa volt a Fenntartható Városok podcast vendége. A podcast-sorozat ötödik epizódjában az (okos)vidékfejlesztés került a fókuszba, kibontva a különböző fejlesztési koncepciók aspektusait, jó példákat, a fejlesztések siker-és kudarctényezőit.

A podcast elérhető YouTube-on.

„KÉZENFOGVA A HÍDON” A DÉL-ALFÖLD VONZÁSÁBAN - Könyvbemutató

Az immár 80. életévébe lépett Dr. MINAMIZUKA Shingo japán történész professzor elsősorban Csongrád-Csanád, Békés és Bács-Kiskun megyék településeit és azok társadalmát éppen fél évszázada kutató és helyszínen vizsgáló világhírű szakember tiszteletére – immár másod ízben – színes tanulmány-gyűjteményt állítottak össze hazai barátai, kollégái. A Professzor Úr szakmai kapcsolatokat ápolt néhai kollégánkkal, Dr. Csatári Bálinttal.

A professzor 80. születésnapjának tiszteletére készült tanulmánykötet bemutatójára 2022. március 11-én, pénteken 15 órától kerül sor a Somogyi Könyvtárban.

Az esemény meghívója IDE kattintva elérhető.

A fenntartható városfejlesztés jövőbeli irányairól nyilatkozott Dr. Nagy Gyula kollégánk.

A cikk IDE kattintva elérhető.

Városfejlesztési irányok változó hangsúlyai – avagy milyenek lehetnek a városok a vírus után?

Milyen kihívásokkal néznek szembe városok a COVID-járvány kapcsán? IDE kattintva olvashatjátok Szalai Ádám PhD hallgató Új Nemzeti Kiválóság Program keretében készült kutatásának rövid ismertetőjét.

Hivatalosan is elindult a PHOENIX projektünk!

A "Phoenix" projekt célja, hogy növelje a társadalmi részvételi eszközök hatékonyságát és eredményességét hozzájárulva az európai zöld megállapodáshoz (European Green Deal) és kapcsolódó összetett témák megvitatásához. A 4 éves futamidejű projekt 100%-ban az EU által finanszírozott és többek között Szeged MJV és a Közép-Dunántúli Régió pilotjaival valósul meg. A projektben az SZTE GAF mellett 14 partner vesz még részt!

A projekt részleteiről többet itt olvashattok:

https://cordis.europa.eu/project/id/101037328

Hogy kapcsolódik a csokitorta a környezeti igazságossághoz?

Dr. Nagy Gyula kollégánk többek között erről és kutatásáról is nyilatkozott a Qubit szerzőjének.

A cikk IDE kattintva elérhető.

Tavasszal, valamint most decemberben szakdolgozatot/diplomamunkát védő hallgatók figyelmébe ajánljuk a Magyar Urbanisztikai Társaság Diplomadíj pályázatát!

A diplomadíjban részesült hallgatók későbbi ösztöndíjpályázatokon ezzel az elismeréssel sok plusz pontra tehetnek szert! További részletek a hírre kattintva elérhetők.

MUT_2021

A tegnapi nap (2021. november 9.) délutánján a korábbi sikeres együttműködés folytatásaként előadást tartott tanszékünk PhD hallgatója, Szalai Ádám a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban.

Ádám a gimnázium egykori diákjaként a földrajz emelt szintű képzésben érintett végzősöket tájékoztatta tanszékünk munkájáról, ezen belül pedig a saját kutatási területeiről is, pl. a változó városfejlesztési irányokról.

Útkeresésben a magyar tanyavilág

Pintér János, tanszékünk II. éves PhD hallgatója doktori témájával kapcsolatban adott interjút a Képmás magazinnak. A beszélgetés során János beszámolt a tanyák múltjáról és az alföldi tanyavilág társadalmának átalakulásáról.

Az interjú az alábbi linken elérhető:

https://kepmas.hu/hu/buszkek-az-onallosagukra-teherbirasukra-es-szabadsagukra-utkeresesben-magyar-tanyavilag

Várospár van születőben

Tanszékünk hallgatója Dratsay Dénes az OTDK pályamunkájáról és Szeged-Hódmezővásárhely várospáros lehetőségeiről beszélgetett az Építő-KITT Klaszter meghívására. Az eseményről szóló összefoglaló az alábbi linken elérhető:

https://www.delmagyar.hu/kozelet/helyi-kozelet/varospar-van-szuletoben-2-7925996/

Tudománynépszerűsítő előadást tartott Prof. Dr. Kovács Zoltán a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár szervezésében

Az előadás témája: Az urbanizáció környezeti kihívásai, mely IDE kattintva visszanézhető.

Mitől is szép a társadalomföldrajz?

A Magyar Földrajzi Társaság OKTATÁSMÓDSZERTANI SZAKOSZTÁLYA idén ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. Ehhez kapcsolódóan Földrajz - Én ezért szeretlek! címmel pályázatot ír ki

  • földrajzot tanító kollégák, valamint
  • geográfus szakos egyetemi hallgatók (BsC, MsC) és
  • földrajz tanár szakos hallgatók részére.

Az értékes nyereményekkel díjazott pályázat részleteiről ITT tájékozódhatnak.

A Földrajzi és Földtudományi Intézet programja és online linkje elérhető ITT!

Kedves Érdeklődők!

 

Örömmel tájékoztatjuk, hogy az MFT könyvtára ismét nyitva áll az érdeklődők számára. Honlapukon találják híreiket, a könyvtárhasználattal kapcsolatos információkat, és ott tekinthetik meg a folyamatosan frissülő katalógusokat, ismertetéseket értékeikről, beszerzéseikről.

Intézetünk is csatlakozik a Karitáció Alapítvány bohócdoktorainak gyógyítást segítő tevékenységéhez. Kattints a részletekért!

Készítsd el a saját térképed!

Előadók: Fabula Szabolcs, Hegedűs Gábor

Az intelligens vidékfejlesztés és ami mögötte van,

Előadó: Szalai Ádám

A határon átnyúló projekt megvalósulásához tanszékünk kutatói is hozzájárultak a határ menti térségi kapcsolatok turisztikai jelentőségének feltérképezésével. Az első workshopon Süli Dorottya PhD hallgatónk számolt be a kutatási eredmények egy részéről.

2020. január 30-án (csütörtökön) 17 órától
Csikós Nándor tart előadást ZÖLD JÖVŐ KÉRDŐJELEKKEL: Tanulmányút egy földrajzi konferencián Észak-Németország energia tájain címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem (Szeged, Egyetem utca 2. Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, III. emelet)


Minden érdeklődő figyelmébe ajánljuk Szalai Ádám legújabb ismeretterjesztő tanulmányát, melyben bemutatja néhány "smart city" településfejlesztési törekvéseit és vizsgálja az okos város szakpolitika hátterét. A kutatás az Új Nemzeti Kiválóság Program szakmai támogatásával készült.

2019. november 28-án (csütörtökön) 17 órától
Dr. Szilassi Péter tart előadást A SÁNTA DERVIS, ÉS EGY HALDOKLÓ TÓ NYOMÁBAN: ÜZBEGISZTÁN 2019 címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem (Szeged, Egyetem utca 2. Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, III. emelet)

A 2019-es Földrajz és Te programsorozatunk hetedik eseményére november 19-én (kedden) 18:30-tól kerül sor, melynek keretében két izgalmas téma is terítékre kerül. Szalai Ádám: Okosak-e a magyar városok? Kriska Olivér: Szabadka, a megosztott város? címmel tart előadást.

A 2019-es Földrajz és Te programsorozatunk hatodik eseményére november 12-én (kedden) 18:30-tól kerül sor, melynek keretében két izgalmas téma is terítékre kerül. Enyedi Fruzsina: A zajnak soha nincs gazdája? Gracsek Alexandra: A bűnözés földrajza címmel tart előadást.

A 2019-es Földrajz és Te programsorozatunk ötödik előadására november 5-én (kedden) 18:30-kor kerül sor, Menni vagy maradni? – Az egészségügyi felsőoktatásban tanulók véleménye a kivándorlásról címmel.

Előadók: Pál Viktor - Fabula Szabolcs - Lados Gábor - Ilcsikné Makra Zsófia

Helyszín: Krajkó Gyula tanterem

A 2019-es Földrajz és Te programsorozatunk negyedik eseményére október 28-án (hétfőn) 18:30-tól kerül sor, melynek keretében két izgalmas téma is terítékre kerül. Francia Dóra: Street art - több mint művészet; Süli Dorottya: #fesztiválok és az Y-Z generáció – avagy mi mindenre jó az Instagram és a Facebook a fesztiválturizmusban? címmel tart előadást.

2019. október 24-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Karancsi Zoltán tart előadást A HORTENZIÁS VULKÁNOK FÖLDJE, AZ AZORI-SZIGETEK címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem (Szeged, Egyetem utca 2. Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, III. emelet)

A 2019-es Földrajz és Te programsorozatunk harmadik előadására október 21-én (hétfőn) 18:30-kor kerül sor, melyből kiderül, hogy előrejelezhetőek-e a választási eredmények?

Előadó: Kovalcsik Tamás

Helyszín: Krajkó Gyula tanterem

A 2019-es Földrajz és Te programsorozatunk második előadására október 15-én (kedden) 18:30-kor kerül sor Nyomozd ki a terméked! címmel

Előadó: Hegedűs Gábor

Helyszín: Krajkó Gyula tanterem

A 2019-es Földrajz és Te programsorozatunk első előadására október 8-án (kedden) 18:30-kor kerül sor, melyben kiderül mi határozza meg választási aktivitásunk?

Előadó: Vida György

Helyszín: Krajkó Gyula tanterem

A fenntarthatóságról és környezetbarát megoldásokról tanácskoztak július 16-án az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban a hazai felsőoktatási intézmények képviselői és a GreenMetric rangsor szakértői. Az Indonéziai Egyetem a pécsi és a szegedi egyetemmel együtt szervezett workshopján a résztvevők megismerhették a rangsor metodológiáját, és a hazai egyetemek környezetvédelmi politikáját.

Nemzetközi migrációval foglalkozó tudományos konferencián vettek részt tanszékünk munkatársai Olaszországban.

2019. május 3-án (pénteken) 10 órától folytatódik Tanszékünkön a WATERTOUR - A víziturizmus fejlesztése a Magyarországot és Szerbiát összekötő vízi útvonalakon című, HUSRB/1602/31/0204 azonosító számú projekthez kapcsolódó előadás és vitasorozat.

2019. április 26-án (pénteken) 10 órától Tanszékünkön kerül megrendezésre a WATERTOUR - A víziturizmus fejlesztése a Magyarországot és Szerbiát összekötő vízi útvonalakon című, HUSRB/1602/31/0204 azonosító számú projekt 4. workshopja.

2019. április 25-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Farsang Andrea tart előadást MIT VISZ FEL EGY MUZUNGU A KILIMANDZSÁRÓRA ÉS MIT HOZ LE ONNAN? címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem (Szeged, Egyetem utca 2. Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, III. emelet)

2019. március 21-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Karancsi Zoltán tart előadást ALASZKA, AZ UTOLSÓ HATÁRVIDÉK címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem (Szeged, Egyetem utca 2. Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, III. emelet)

A Társadalmi Egyenlőtlenségeket Kutató Horizontális Műhely rendezvényére készülnek a tanszékünkön folyó OTKA kutatási projekt munkatársai.

2019. február 28-án 10 órától kerül megrendezésre a WATERTOUR - A víziturizmus fejlesztése a Magyarországot és Szerbiát összekötő vízi útvonalakon című, HUSRB/1602/31/0204 azonosító számú projekt nyitókonferenciája. A projektben Tanszékünk több munkatársa is végez kutatómunkát.

A tanszékünkön folyó OTKA kutatási projekt keretén belül munkatársaink kutatási értekezletet tartottak 2019. február 13-án. Az értekezlet célja volt a projekt megvalósítása során eddig elért eredmények összegzése, az eddigi tapasztalatok megbeszélése, a felmerült kérdések megválaszolása, valamint a jövőben megoldandó kutatási feladatok időbeli ütemezése.

A Földrajz és Te 2018 programsorozatunk záró rendezvényét dec. 5-én 18 órától tartjuk Tanszékünk kistermében. Kriska Olivér a határról, mint megosztó látványosságról tart előadást, Martyin-Csamangó Zita a számokban "fürdet meg" bennünket, Vida Györgytől pedig megtudhatjuk, hogy milyen folyamatok alakítják választókerületi határainkat?

Az előadások után légy vendégünk egy finom forralt borra!

2018. november 29-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Boros Lajos tart előadást „Je me souviens” Québeci emlékek benyomások címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

2018. október 25-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Karancsi Zoltán tart előadást "Aktív vulkánoktól az ősi köderdőkig, avagy barangolás geográfusként a Kanári-szigeteken" címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Tanszékünk a Kutatók Éjszakája program keretében fotópályázatot hirdet "Amire büszke vagyok, és amire nem" címmel.

A fotók beérkezési határideje: 2018.09.21. 23:59
sztegaf.fotopalyazat@gmail.com

Munkalehetőség - városfejlesztő projektmenedzser

Óbuda-Békásmegyer Városfejlesztő Nonprofit Kft. állást hirdet pályázati projektmenedzser munkakörbe.

Részletekért kattints IDE!

A Magyar Földrajzi Társaság májusi előadása

2018. május 31-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Pál Viktor - Dr. Fabula Szabolcs - Lados Gábor tart előadást "ORVOSOK... HATÁROK NÉLKÜL?" címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem (Szeged, Egyetem utca 2. Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, III. emelet)

Az előadásra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Természettudományi és Informatikai Kar Doktori Tanácsa
2018. május 16. (szerda) 13.00 órára tűzte ki
PÓSFAI ZSUZSANNA
doktori disszertációjának nyilvános vitáját, amelynek címe:
„Reproducing uneven development on the Hungarian housing market”

A Magyar Földrajzi Társaság április 26-ai előadása

2018. április 26-án (csütörtökön) 17 órától
Dr. Karancsi Zoltán tart előadást "AZ AURORA BOREALIS NYOMÁBAN ÉSZAK-NORVÉGIÁBAN" címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem (Szeged, Egyetem utca 2. Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, III. emelet)

Az előadásra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A Magyar Földrajzi Társaság áprilisi előadása

2018. április 5-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Farsang Andrea tart előadást "INDIA, AHOL A LEGNAGYOBB KÁOSZ IS HARMÓNIÁVÁ LESZ" címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem (Szeged, Egyetem utca 2. Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, III. emelet)

Az előadásra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Előadás a Magyar Földrajzi Társaság szervezésében

2018. március 1-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Szilassi Péter tart előadást "GYERTYÁK A VULKÁNNÁL... - ETIÓPIA EMLÉKEXPEDÍCIÓ 2018" címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Szeged, Egyetem utca 2. Ady-téri épület
III. emelet - Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, Krajkó Gyula tanterem

Az előadásra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Díjátadóval ünnepelte 52. születésnapját a MUT. Hallgatóink közül ketten, Tóth Bettina és Szalai Ádám díjat nyertek, Enyedi Fruzsina pedig dícséretet kapott! A bevezető előadások egyikét, tanársegédünk Nagy Gyula tartotta a klímaváltozás, környezeti igazságtalanságok és a településtervezés összefüggéseiről.

Előadás a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében

2018. január 25-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Barta Károly tart előadást "A Matterhorn nem ér az égig" címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem

Az előadásra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Friss Hírek

Egyre több az üres lakás Szegeden és a vármegyében. A napfény városában két népszámlálás között csaknem duplájára nőtt a nem lakott lakások száma. Dr. Nagy Gyula, a Szegedi Tudo­mány­egyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz tanszékének adjunktusa szerint Szeged esetében egy komplex, igen összetett folyamatról beszélhetünk, vagyis nem lehet pusztán demográfiai okokkal magyarázni azt, hogy két népszámlálás között csaknem megduplázódott az üresen álló lakások száma.

A folyamat részleteiről a hírre kattintva olvashatsz.

Kövess minket

Facebook YouTube