IMG_1198

The Migration Conference, Bari

Nemzetközi migrációval foglalkozó tudományos konferencián vettek részt tanszékünk munkatársai Olaszországban.

2019. június 18-20. között az olaszországi Bariban rendezték meg a “The Migration Conference”-t, mely eseményen tanszékünk egy kutatócsoportja is részt vett.

A 7. alkalommal megrendezésre került TMC tudományos konferencia a világméretű migrációval kapcsolatos legjelentősebb tudományos rendezvények egyike a világon. A kongresszus témái a migrációs kutatások kulcsfontosságú területei voltak, mint például a munkaerő migráció, a menekültek, a migrációs politikák, a gazdasági hatások, az identitás, az integráció.

IMG_1189

A konferencia során 598 előadó mutatta be kutatási témáját és eredményeit, a világ minden tájáról.


A nemzetközi konferencián tanszékünk munkatársai is előadást tartottak az orvosmigrációt érintő földrajzi tényezők szerepéről – különös tekintettel a hely sajátosságaira.

(Az előadás angol címe: The role of place-based factors in the nternational migration of health workers – experiences from Hungary).


IMG_1208 IMG_1224 IMG_20190619_181539

Friss Hírek

A HÉTFA Kutatóintézet idén is részt vesz a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat hatásvizsgálat elkészítésében, amelyhez kérdőívezőket keresünk a programok idejére, különböző helyszínekre.

Ebben az évben szeptember 29-30-án kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája. A kérdőívezésre szeptember 29-én, pénteken délután kerül sor.

A felkészítési alkalmak várhatóan szeptember 22-én 14:00 és szeptember 26-án 17:00 órakor lesznek majd (választható, hogy melyiken veszel részt).

Az idei helyszínekről és programokról a folyamatosan frissülő Kutatók Éjszakája honlapon tájékozódhatsz.

Amennyiben tudnád vállalni a munkát, kérlek, jelezz vissza a csiteblanka@hetfa.hu és kutatokejszakaja@hetfa.hu e-mail címre legkésőbb szeptember 21-ig.

Kövess minket

Facebook YouTube