mft_2019_10_24

A Magyar Földrajzi Társaság októberi előadása

2019. október 24-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Karancsi Zoltán tart előadást A HORTENZIÁS VULKÁNOK FÖLDJE, AZ AZORI-SZIGETEK címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem (Szeged, Egyetem utca 2. Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, III. emelet)

Az Atlanti-óceán közepén kialakult varázslatos vulkáni szigetek felszíne a természet és az ember közös alkotása. Szerencsére homokos strandok híján a tömegturizmus még elkerülte, így szigeteit leginkább a természeti szépségeket kedvelők veszik célba.

Utazásunk során a 9 Azori-sziget közül négyen tettünk látogatást.

Terceirán, amelynek központja, Angra de Heroismo, a térség egyik legjelentősebb, az UNESCO Világörökség címet méltán megérdemlő városa.

Faial-on, a fiatal vulkanizmus nyomait őrző kék szigeten, mely ezt a nevét a kék hortenzia sövényeiről kapta.

Pico-n a legmagasabb, az UNESCO Világörökségi címet is elnyert vulkáni szigeten és a legnagyobb területű, legzöldebb (Ilha Verde) Sao Miguel szigeten. A természeti értékek bemutatásán túl sétálunk a gyarmati időszakban épült városaiban, sőt még a bálnák, delfinek nyomába is eredünk egy bálnales keretében.


Az előadásra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Friss Hírek

A HÉTFA Kutatóintézet idén is részt vesz a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat hatásvizsgálat elkészítésében, amelyhez kérdőívezőket keresünk a programok idejére, különböző helyszínekre.

Ebben az évben szeptember 29-30-án kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája. A kérdőívezésre szeptember 29-én, pénteken délután kerül sor.

A felkészítési alkalmak várhatóan szeptember 22-én 14:00 és szeptember 26-án 17:00 órakor lesznek majd (választható, hogy melyiken veszel részt).

Az idei helyszínekről és programokról a folyamatosan frissülő Kutatók Éjszakája honlapon tájékozódhatsz.

Amennyiben tudnád vállalni a munkát, kérlek, jelezz vissza a csiteblanka@hetfa.hu és kutatokejszakaja@hetfa.hu e-mail címre legkésőbb szeptember 21-ig.

Kövess minket

Facebook YouTube