mft_2019_10_24

A Magyar Földrajzi Társaság októberi előadása

2019. október 24-én (csütörtökön) 17 órától
Dr. Karancsi Zoltán tart előadást A HORTENZIÁS VULKÁNOK FÖLDJE, AZ AZORI-SZIGETEK címmel a Magyar Földrajzi Társaság Szegedi Osztálya szervezésében.

Az előadás helyszíne: Krajkó Gyula tanterem (Szeged, Egyetem utca 2. Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék, III. emelet)

Az Atlanti-óceán közepén kialakult varázslatos vulkáni szigetek felszíne a természet és az ember közös alkotása. Szerencsére homokos strandok híján a tömegturizmus még elkerülte, így szigeteit leginkább a természeti szépségeket kedvelők veszik célba.

Utazásunk során a 9 Azori-sziget közül négyen tettünk látogatást.

Terceirán, amelynek központja, Angra de Heroismo, a térség egyik legjelentősebb, az UNESCO Világörökség címet méltán megérdemlő városa.

Faial-on, a fiatal vulkanizmus nyomait őrző kék szigeten, mely ezt a nevét a kék hortenzia sövényeiről kapta.

Pico-n a legmagasabb, az UNESCO Világörökségi címet is elnyert vulkáni szigeten és a legnagyobb területű, legzöldebb (Ilha Verde) Sao Miguel szigeten. A természeti értékek bemutatásán túl sétálunk a gyarmati időszakban épült városaiban, sőt még a bálnák, delfinek nyomába is eredünk egy bálnales keretében.


Az előadásra a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Friss Hírek

E-Mobilitás napon és elektromos autó találkozón mindent megtudhattak az érdeklődők az elektromos autók világáról és az e-mobilitásról. Az Európai Mobilitási Héthez kötődő program szombaton 11 órától várta az érdeklődőket az algyői Levendula Hotel parkjában. A programot kerekasztal beszélgetés is színesítette, ahol részt vett Magyarósi Csaba, az SZTE alumnusa, hazánk egyik leghíresebb vloggere, és Dr. Nagy Gyula, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék adjunktusa.

Kövess minket

Facebook YouTube