Tanárképzés

Osztatlan tanárképzés
Mit jelent az osztatlan tanárképzés?


2013 szeptemberétől a tanárképzésben a még létező bolognai típusú osztott képzés mellett megjelent az osztatlan tanárképzés, amelynek keretében a jelentkezők már az érettségi után osztatlan szakokra jelentkezhetnek, amelynek a végén – képzési időtől függően – mindig kétszakos tanári végzettséget szerezhetnek.

Az általános iskolai tanároknak 4+1, a középiskolai tanároknak 5+1 évet kell tanulniuk, a +1 év a szakmai gyakorlatot jelöli:

  • a nyelvi szakok – az angol- és a némettanár kivételével – csak 5+1 éves formában indulnak,
  • az erkölcstan- és etikatanári, a hon- és népismeret tanári, az ének-zene tanári, valamint a természetismeret-környezettan tanári képzések, csak 4+1 éves formában indulnak.

A felvételi eljárásban a jelentkezőknek – a Felvi oldalon és a tájékoztatóban – az SZTE Tanárképző Központ (SZTE TKK) neve alatt meghirdetett szakpárokra lehet jelentkezni, de a felvételi döntést követően a szakpár első szakja szerinti kar lesz a hallgató „anyakara”, ahol minden tanulmányi ügyét intézik


SZTE-TTIK OSZTATLAN KÉTSZAKOS TANÁRKÉPZÉS


FÖLDRAJZTANÁR OSZTATLAN KÉPZÉS TANTERVE

További információk találhatók az SZTE Tanárképző Központ honlapján.

Friss Hírek

A HÉTFA Kutatóintézet idén is részt vesz a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat hatásvizsgálat elkészítésében, amelyhez kérdőívezőket keresünk a programok idejére, különböző helyszínekre.

Ebben az évben szeptember 29-30-án kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája. A kérdőívezésre szeptember 29-én, pénteken délután kerül sor.

A felkészítési alkalmak várhatóan szeptember 22-én 14:00 és szeptember 26-án 17:00 órakor lesznek majd (választható, hogy melyiken veszel részt).

Az idei helyszínekről és programokról a folyamatosan frissülő Kutatók Éjszakája honlapon tájékozódhatsz.

Amennyiben tudnád vállalni a munkát, kérlek, jelezz vissza a csiteblanka@hetfa.hu és kutatokejszakaja@hetfa.hu e-mail címre legkésőbb szeptember 21-ig.

Kövess minket

Facebook YouTube