Ajánlott folyóiratok

Földrajzi Közlemények

foldrajzi_kozl

A Földrajzi Közlemények a Magyar Földrajzi Társaság negyedévente megjelenő tudományos folyóirata, a földrajztudomány vezető magyar nyelvű folyóirata.

A folyóirat elsősorban a természetföldrajz és a társadalomföldrajz témakörébe tartozó tanulmányokat, kisebb közleményeket és könyvismertetéseket közöl, de helyet ad a Magyar Földrajzi Társaság működését és tevékenységét érintő beszámolóknak, továbbá műhelyvitáknak és szemleanyagoknak is. A Földrajzi Közlemények természetesen nyitott és nagy érdeklődést mutat a rokon tudományok képviselőinek publikációi iránt is.


A tanulmányok nyomtatásban fekete-fehér formátumban, online pedig színesben jelennek meg évente négy alkalommal.


További információk és az online tanulmányok megtekintéséhez KATTINTS IDE!

Hungarian Geographical Bulletin


HGB_cover

A Földrajzi Értesítő az MTA Földrajztu­dományi Kutatóintézetének 1952-től megjelenő szakmai folyóirata. Az évtizedek óta fennálló kiadvány a földrajztudomány legkiemelkedőbb hazai műhelyében születő nemzetközi szintű természet-, gazdaság- és társadalomföldrajzi kutatási eredményeinek elsődleges orgánuma.

Az MTA CSFK Földrajztudományi Intézet – igazodva a nemzetközi szakmai követelményekhez – folyóiratát, a Földrajzi Értesítőt 2009 januárjától kizárólag angol nyelven, Hungarian Geographical Bulletin néven jelenteti meg. A közlésre elfogadott cikkek nyomtatott formában való megjelenésükkel egyidőben az intézet honlapján is olvashatók.


További információk és az online tanulmányok megtekintéséhez KATTINTS IDE!

Tér és Társadalom

tet_ujborito_honlapra


A Tér és Társadalom az MTA KRTK Regionális Kutatások Intézetének 1987-ben alapított, negyedévenként megjelenő tudományos folyóirata. Ahogy a folyóirat alapítója, Enyedi György az 1. évfolyam 1. számában megfogalmazta, a Tér és Társadalom „nem egyetlen szaktudomány eredményeit teszi közzé, hanem egy problémát: tér és társadalom viszonyát vizsgálja a különböző szaktudományok szemszögéből, sajátos megközelítésben”.


Az elmúlt évtizedek során a folyóirat Magyarországon a területiséggel foglalkozó tudományok vezető elméleti folyóiratává nőtte ki magát, sikerült felkeltenie a rokontudományok szakértőinek érdeklődését is a területiség iránt.


További információk és az online tanulmányok megtekintéséhez KATTINTS IDE!

Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok

TVT

A Turisztikai és Vidékfejlesztési Tanulmányok anonim lektorok által lektorált folyóirat, melynek célja, hogy a turizmus és a vidékfejlesztés témaköre iránt érdeklődők számára hiánypótló lehetőséget teremtsen kutatási eredményeik megjelentetésére, szakmai kíváncsiságuk kielégítésére.

A folyóirat fontosnak tartja a témában született legjobb és legújabb kutatások összegyűjtését, széles körben történő terjesztését a tudományos és szakmai szempontból érdeklődők számára egyaránt. A folyóirat publikációi nemcsak a kutatók, felsőoktatásban oktatók és a hallgatók számára nyújtanak újszerű és minőségi ismereteket, hanem a gyakorlati szakemberek körében is ismertté és elismertté válhatnak.


További információk és az online tanulmányok megtekintéséhez KATTINTS IDE!

GeoMetodika

A GeoMetodika online földrajz szakmódszertani folyóirat, melynek célja a magyar földrajzoktatás módszertani színvonalának emelése a korszerű tanítási és tanulási módszerek megismertetésével, terjesztésével. Az értékes hagyományos földrajztanítási módszerek megőrzése mellett kiemelten fontosnak tartja a földrajz tantárgy képzésben, állampolgári, gazdasági és fenntarthatósági nevelésben betöltött jelentőségének felismertetését, valamint társadalmi elismertségének emelését. A folyóirat lehetőséget biztosít a kárpát-medencei magyar földrajztanároknak, kutatóknak, doktori iskolai hallgatóknak, Országos Tudományos Diákköri Konferencián kiemelkedően szereplő egyetemi hallgatóknak, hogy megosszák jó gyakorlataikat, kutatásaik eredményeit, valamint a földrajz tanítására és tanulására vonatkozó tartalmi és szakmódszertani fejlesztési törekvéseiket.


geometodika_jo


További információk és az online tanulmányok megtekintéséhez KATTINTS IDE!

Friss Hírek

A HÉTFA Kutatóintézet idén is részt vesz a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat hatásvizsgálat elkészítésében, amelyhez kérdőívezőket keresünk a programok idejére, különböző helyszínekre.

Ebben az évben szeptember 29-30-án kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája. A kérdőívezésre szeptember 29-én, pénteken délután kerül sor.

A felkészítési alkalmak várhatóan szeptember 22-én 14:00 és szeptember 26-án 17:00 órakor lesznek majd (választható, hogy melyiken veszel részt).

Az idei helyszínekről és programokról a folyamatosan frissülő Kutatók Éjszakája honlapon tájékozódhatsz.

Amennyiben tudnád vállalni a munkát, kérlek, jelezz vissza a csiteblanka@hetfa.hu és kutatokejszakaja@hetfa.hu e-mail címre legkésőbb szeptember 21-ig.

Kövess minket

Facebook YouTube