OTDK_COVER

Kiemelkedő sikerek a 2023. évi 36. OTDK Társadalomföldrajzi alszekciójában

Tanszékünk által indított öt hallgatónk mindegyike díjazott lett a Veszprémben megrendezett országos versenyen. Az öt tagozatból háromban induló szegedi diákok mindhárom szekcióban elhozták a legjobbnak járó díjat. Ráadásul a Településföldrajz tagozatban az első három helyezett szegedi. Büszkék vagyunk a hallgatói sikerekre és egyúttal gratulálunk a témavezetőknek és a tanszéki kollektívának, akik a belső felkészítőkön segítették a hallgatók munkáinak kiérlelését.

A népesség és a társadalom földrajzi kérdései tagozat:

Farkas Márton - Városi terek fejlődéstörténete és funkciói Szeged tereinek példáján - 1. helyezett (témavezető: Kovalcsik Tamás)

 

Fenntartható terület- és településfejlesztés tagozat:

Tráser Nándor - Szegedi közösségi zöldterületek kulturális ökoszisztéma-szolgáltatásainak városfejlesztési szempontú vizsgálata - 1. helyezett (témavezető: Nagy Gyula)

 

Településföldrajz tagozat:

Lantos Viktor - Szeged-Móraváros településmorfológiai jellemzőinek vizsgálata - 1. helyezett (témavezető: Hegedüs Gábor)

Jakus Imre - A szuburbanizáció térbeli és időbeli folyamatai Szeged környékén statisztikai mutatók alapján - 2. helyezett (témavezető: Bajmócy Péter)

Szkalisity András - Magyarországi nagyvárosok rekreációs területeinek differenciált fejlődési pályái - a hobbikertektől a szegények szuburbanizációjáig - Különdíj (témavezető: Nagy Gyula)

 

Az eredmények az alábbi linken megtekinthetők:

https://tehetseggondozas.mk.uni-pannon.hu/fifoma2023/index.php/eredmeny


otdk_2023

Friss Hírek

A HÉTFA Kutatóintézet idén is részt vesz a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat hatásvizsgálat elkészítésében, amelyhez kérdőívezőket keresünk a programok idejére, különböző helyszínekre.

Ebben az évben szeptember 29-30-án kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája. A kérdőívezésre szeptember 29-én, pénteken délután kerül sor.

A felkészítési alkalmak várhatóan szeptember 22-én 14:00 és szeptember 26-án 17:00 órakor lesznek majd (választható, hogy melyiken veszel részt).

Az idei helyszínekről és programokról a folyamatosan frissülő Kutatók Éjszakája honlapon tájékozódhatsz.

Amennyiben tudnád vállalni a munkát, kérlek, jelezz vissza a csiteblanka@hetfa.hu és kutatokejszakaja@hetfa.hu e-mail címre legkésőbb szeptember 21-ig.

Kövess minket

Facebook YouTube