FeT_2019_hetedik

Földrajz és Te 2019 - hetedik előadás

A 2019-es Földrajz és Te programsorozatunk hetedik eseményére november 19-én (kedden) 18:30-tól kerül sor, melynek keretében két izgalmas téma is terítékre kerül. Szalai Ádám: Okosak-e a magyar városok? Kriska Olivér: Szabadka, a megosztott város? címmel tart előadást.


Okosak-e a magyar városok? (Szalai Ádám)


Ma már a smart city, mint kifejezés nemcsak tudományos körökben, hanem a közbeszédben is egyre ismertebbé válik. Előadásomban bemutatom, mit is értünk okos város koncepció alatt, hol tartanak a magyarországi városok az "okossá válás" útján, és ennek milyen kihívásai és lehetőségei vannak.

Szabadka, a megosztott város? (Kriska Olivér)


Szabadka a legközelebbi etnikailag sokszínű nagyváros, a két legnagyobb közösséget a magyarság és a szerbség alkotja. De vajon hogyan jelenik meg ez a megosztottság a térben? Milyen mentális távolsággal rendelkezik a helyi magyarság a többi nemzetiséggel kapcsolatban? Az előadás során Szabadka város térbeli és mentális megosztottságát, valamint a város sajátos határ menti helyzetét vizsgáljuk meg.

Friss Hírek

A HÉTFA Kutatóintézet idén is részt vesz a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat hatásvizsgálat elkészítésében, amelyhez kérdőívezőket keresünk a programok idejére, különböző helyszínekre.

Ebben az évben szeptember 29-30-án kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája. A kérdőívezésre szeptember 29-én, pénteken délután kerül sor.

A felkészítési alkalmak várhatóan szeptember 22-én 14:00 és szeptember 26-án 17:00 órakor lesznek majd (választható, hogy melyiken veszel részt).

Az idei helyszínekről és programokról a folyamatosan frissülő Kutatók Éjszakája honlapon tájékozódhatsz.

Amennyiben tudnád vállalni a munkát, kérlek, jelezz vissza a csiteblanka@hetfa.hu és kutatokejszakaja@hetfa.hu e-mail címre legkésőbb szeptember 21-ig.

Kövess minket

Facebook YouTube