FesTe_2019_elso

Földrajz és Te 2019 - első előadás

A 2019-es Földrajz és Te programsorozatunk első előadására október 8-án (kedden) 18:30-kor kerül sor, melyben kiderül mi határozza meg választási aktivitásunk?

Előadó: Vida György

Helyszín: Krajkó Gyula tanterem

A részvétel és a társadalmi státusz közötti összefüggések földrajza

Általános elképzelés, hogy a gazdaságilag sikeresebb területeken általában magasabb a jövedelem és az életszínvonal és ennek jelentős hatása van a választási aktivitásra is. Azonban ezt az összefüggést a földrajz sokszor zárójelbe teszi, hiszen jelentős területi sajátosságokat tapasztalhatunk. Az előző gondolatmenetből adódóan az ismeretterjesztő előadás több parlamenti választás tükrében azt járja körbe települési és választókerületi szinten, hogy a jövedelmi különbségek és a társadalmi státusz területi mintázatai hogyan hatnak a választási részvételre.

Friss Hírek

A HÉTFA Kutatóintézet idén is részt vesz a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat hatásvizsgálat elkészítésében, amelyhez kérdőívezőket keresünk a programok idejére, különböző helyszínekre.

Ebben az évben szeptember 29-30-án kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája. A kérdőívezésre szeptember 29-én, pénteken délután kerül sor.

A felkészítési alkalmak várhatóan szeptember 22-én 14:00 és szeptember 26-án 17:00 órakor lesznek majd (választható, hogy melyiken veszel részt).

Az idei helyszínekről és programokról a folyamatosan frissülő Kutatók Éjszakája honlapon tájékozódhatsz.

Amennyiben tudnád vállalni a munkát, kérlek, jelezz vissza a csiteblanka@hetfa.hu és kutatokejszakaja@hetfa.hu e-mail címre legkésőbb szeptember 21-ig.

Kövess minket

Facebook YouTube