Fet_2019_negyedik

Földrajz és Te 2019 - negyedik előadás

A 2019-es Földrajz és Te programsorozatunk negyedik eseményére október 28-án (hétfőn) 18:30-tól kerül sor, melynek keretében két izgalmas téma is terítékre kerül. Francia Dóra: Street art - több mint művészet; Süli Dorottya: #fesztiválok és az Y-Z generáció – avagy mi mindenre jó az Instagram és a Facebook a fesztiválturizmusban? címmel tart előadást.

#fesztiválok és az Y-Z generáció – avagy mi mindenre jó az Instagram és a Facebook a fesztiválturizmusban? (Süli Dorottya)


A közösségi média használatának terjedésével az élmények online megosztása, keresése egyre népszerűbbé válik, mely egyrészt befolyásolhatja az utazási döntések meghozatalát, másrészt hozzájárulhat az adott desztináció imázsának javításához, ismertségének növeléséhez. A fesztiválok, különösen a zenei fesztiválok évek óta egyre több – elsősorban fiatal, Y és Z generációba tartozó – turistát vonzanak, akiknek online imázs-közvetítő szerepe igen érdekes kutatási téma.

Street art - több mint művészet
(Francia Dóra)


A street art, mint viszonylag fiatal, progresszív művészeti forma egyre izgalmasabb az emberek számára, és egyre gyakrabban jelenik meg a közösségi oldalakon található tartalmakban. A közösségi média egyre nagyobb hatással van a turisztikai döntésekre. A Street art, mint tipikus városi jelenség a turisták új csoportját vonzza, akik újfajta látványt, élményt keresnek.


Helyszín: Krajkó Gyula tanterem

Friss Hírek

A HÉTFA Kutatóintézet idén is részt vesz a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat hatásvizsgálat elkészítésében, amelyhez kérdőívezőket keresünk a programok idejére, különböző helyszínekre.

Ebben az évben szeptember 29-30-án kerül megrendezésre a Kutatók Éjszakája. A kérdőívezésre szeptember 29-én, pénteken délután kerül sor.

A felkészítési alkalmak várhatóan szeptember 22-én 14:00 és szeptember 26-án 17:00 órakor lesznek majd (választható, hogy melyiken veszel részt).

Az idei helyszínekről és programokról a folyamatosan frissülő Kutatók Éjszakája honlapon tájékozódhatsz.

Amennyiben tudnád vállalni a munkát, kérlek, jelezz vissza a csiteblanka@hetfa.hu és kutatokejszakaja@hetfa.hu e-mail címre legkésőbb szeptember 21-ig.

Kövess minket

Facebook YouTube