Projektek

„PHOENIX” projekt

Green Deal - TOPIC ID: LC-GD-10-1-2020

 

Building a low-carbon, climate resilient future: Research and innovation in support of the European Green Deal (H2020-LC-GD-2020)

 

A "Phoenix" projekt célja, hogy növelje a társadalmi részvételi eszközök hatékonyságát és eredményességét a település- és területfejlesztésben hozzájárulva az európai zöld megállapodáshoz (European Green Deal). A projekt által generált és végigkövetett települési és térségi társadalmi bevonás lényege, hogy különböző intézmények, aktorok különböző környezeti kérdésekről különböző területi léptékeken elmondhassák a tapasztalataikat és véleményüket. Ennek segítségével bizalmi kapcsolatok láncolatát, valamint szélesebb körű társadalmi támogatást és együttműködést hoz létre a szereplők közt a szakpolitikák páneurópai szintű kialakításához és végrehajtásához.

A projekt első évében az úgynevezett "Phoenix Tangram" kialakítása történik meg, ami a legjobb és legrosszabb gyakorlatok mélyreható elemzése lesz. Eztán ajánlásokat és a legsikeresebb módszereket összegyűjtve azokat kísérleti helyszíneken (pilot) tesztelik a partnerek, melyet mind módszertani, mind operatív partnerek támogatnak. A projekt végén az így szerzett tapasztalatokat összegyűjtik, amelyeket más területek és intézmények a jövőre nézve hasznosíthatnak és egy összegző szakpolitikai ajánlásban fogják publikálni.

 

https://cordis.europa.eu/project/id/101037328


Phoenix_1Phoenix_3Phoenix_1

A magyar egészségügyi szakemberek migrációjának földrajzi vonatkozásai

A kutatás középpontjában a hazai orvosok és egészségügyi szakdolgozók munkavállalási célú elvándorlásának okainak, motivációs tényezőinek, és következményeinek értelmezése áll, fókuszba helyezve annak térbeli aspektusait, a hely és a földrajzi tényezők szerepét. Egyaránt koncentrál a nemzetközi és a nemzetállamon belüli léptékekre, ez utóbbi esetén az országon belüli centrum-periféria relációkra.


NKFI által támogatott kutatási projekt (NKFI azonosító: 124938)

Futamidő: 2017-2020


További részletek a projekt honlapján érhetők el: https://eszmob.hu

Friss Hírek

Tanszékünk hallgatója, Tráser Nándor OFKD-n első helyezést ért el Földtudományok szekcióban "Az informális városi zöldterületek vizsgálata Szegeden a COVID-19 pandémia alatt" című munkájával!

További sikereket kívánunk és egyúttal bátorítjuk minden hallgatónkat, hogy készítsen TDK dolgozatot és mérje össze tudását országos szinten is szakmabéli társaikkal!

Hamarosan jelentkezünk további Tudományos Diákköri hírekkel!

Kövess minket

Facebook YouTube