Kiemelt hírek

Kedves Hallgatók!

A ’Gyertek át’ programsorozatunk második alkalmához közeledünk. Az eseményünk tematikája pedig a kvízest lesz, ahol 3-4 fős csapatokban versenyezhettek egymás ellen. A témaköröket (amelyekből felkészülhettek) az elkövetkező egy hét folyamán megosztjuk veletek a Facebook eseményünknél: https://fb.me/e/1T9oOImup.

Mindenkit szívesen látunk az esten.Kedves Hallgatók!

A 2022/2023-as tanév őszi félévében a Gazdaság-és Társadalomföldrajz Tanszéken újra megrendezésre kerül a ’Gyertek át’ programsorozat. Az esemény kéthetente kerül megrendezésre, az első alkalom 2022.09.21-én (szerdán) 19:00-kor lesz a Tanszék GAF Kistermében, ahol Őszköszöntő ünnepet tartunk ismerkedéssel egybekötve.

Ha szeretnél részt venni, de egyedül nem akarsz jönni, akkor hozd magaddal egy barátod, ismerősöd vagy akit csak szeretnél. A programok célja a kikapcsolódás és a közösségépítés.

A Szegedi Tudományegyetemen teljesedett ki Dr. Kovács Zoltán pályafutása, akit a Magyar Tudományos Akadémia 195. Közgyűlésén, 2022. május 3-án az MTA rendes tagjának választottak.

A Magyar Tudományos Akadémia 195. Közgyűlésén, 2022. május 3-án prof. Dr. Kovács Zoltán tanszékvezető egyetemi tanárt, az MTA levelező tagját az MTA rendes tagjának választották.

Az újonnan megválasztott akadémikusokról és a választás módjáról az alábbi linken lehet bővebben olvasni:

https://mta.hu/kozgyules2022/bemutatjuk-a-magyar-tudomanyos-akademia-uj-tagjait-112124


Az akadémikus választásról többek között a Kari honlap is beszámolt, melyett IDE kattintva olvashatnak.

Tegnap került sor a Kiváló TDK Szervezői Díjak átadására, ahol tanszékünk oktatója, Dr. Bajmócy Péter, egyetemi docens is kitüntetésben részesült.

A díjat a felsőoktatási intézményekben és karaikon folyó tudományos diákköri tevékenységet szervező munkatársak elismerésére alapította 2013-ban az OTDT. A TDK Szervezői Díjat azok az intézményi/kari TDT-elnökök,- titkárok, -felelősök és -koordinátorok nyerhetik el, akik helyi és/vagy országos szinten kimagasló színvonalú szervezői munkát végeznek. A díjakat Szendrő Péter, az OTDT örökös elnöke, valamint Szabó István az – az OTDT Titkárságnak is helyet adó – NKFI Hivatal elnökhelyettese adta át.

Szívből gratulálunk az elismeréshez!


A National Atlas of Hungary Society kötete első helyezett lett az International Cartographic Association konferencián, Firenzében, a szakmai közönség szavazatainak kategóriájában.

2021. november 24-én tartotta meg az OTDT a 35. OTDK befejezése alkalmából rendezett kitüntetés átadó ünnepi ülését, hagyományosan a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

A Földrajzi és Földtudományi Intézet - Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék oktatója, Dr. Nagy Gyula, egyetemi adjunktus is kitüntetésben részesült, akit a tudományos diákköri tevékenységet segítő munkájáért Mestertanár Aranyéremmel jutalmaztak.

Elkészült Magyarország Nemzeti Atlaszának „Társadalom” című új kötete, amelynek elkészítésében mind a fejezetszerkesztői, mind a szerzői munkákban az SZTE TTIK Gazdaság- és Társadalomföldrajz Tanszék számos munkatársa részt vett.

Tanszékünk hallgatói idén is kiemelkedően szerepeltek az Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Az eredmények a hírre kattintva elérhetőek.

Friss Hírek

A Hétfa Kutatóintézet Város- és Területfejlesztési irodája gyakornokot keres! Jelentkezz és szerezz hasznos szakmai tapasztalatokat, ráadásul egy nagyszerű csapat részese is lehetsz emellett. Részletek IDE KATTINTVA érhetők el.


Kövess minket

Facebook YouTube