VÉDÉSI BEOSZTÁS 2019/20 tavaszi félév

Ebben a félévben a védések online (a CooSpace felületén) zajlanak. A Geográfus MSc diplomamunkák védésére 2020. május 20-án 13 órától, a Földrajz BSc szakdolgozatok védésére 2020. május 25-26-án 8 órától, az osztatlan földrajztanár szakdolgozatok védésére pedig 2020. május 27-én 8 órától kerül sor.

A védések az idén online zajlanak, a korábbiaknál szűkebb (3 tagú) bizottságok előtt.
A védések színtere a CooSpace kifejezetten ezekre az alkalmakra létrehozott színtere, illetve azon belüli jelenléti alkalma. (Az MSc diplomamunka védés a záróvizsgára létrehozott színtéren zajlik.) Minden védési időpont egy olyan jelenléti alkalom, amire csak az érdekeltek kapnak belépési jogosultságot.

A Földrajz BSc szakdolgozatok védésekor a hallgatóknak készíteni kell egy 7 perces előadásnak megfelelő diasort, amiben össze kell foglalniuk a dolgozat lényegét, eredményeit. Mivel a hallgatóknak nem kell előadni online, ezért a diasor jegyzeteiben kell konrétan leírni azt a szöveget, amit szóban elmondanának. A védés előtt két nappal (16 óráig) minden hallgatónak fel kell töltenie a védés színterére a „Földrajz BSc szakdolgozatvédés ppt-k” mappába az elkészített védési ppt-jét. A védésen tehát a hallgató nem ad elő, hanem a bizottság a ppt és a vélemények ismeretében kérdéseket tesz fel. Miután az adott jelenléti alkalmon minden védés lezajlott, a bizottság zárt ülésen megvitatja az érdemjegyeket, majd eredményt hirdet, még az online felületen.

A Geográfus MSc diplomamunka védésekor a hallgatóknak készíteni kell egy diasort, amiben össze kell foglalniuk a dolgozat lényegét, eredményeit. A diasort a védést megelőző nap 16 óráig fel kell tölteni a színtér mappájába, majd a védésen 10 percben elő kell adniuk úgy, hogy az asztalukat kivetítik. Az előadást kérdések és vita követi, majd a bizottság zárt ülés után online eredményt hirdet.

Az Osztatlan földrajztanári védés hasonlóan zajlik a Geográfus MSc-s védéshez: a diasort előre fel kell tölteni (a védés előtt két nappal 16 óráig), és elő kell adni 10 percben. Annyi különbség van, hogy a hallgató a témavezető és az opponens kérdését előre megkapja.


A hallgatók minden esetben két jegyet kapnak: egyet magára a dolgozatra, egyet pedig a védésre.


A védéssel kapcsolatos további információk elérhetők a védés CooSpace hirdetőtábláján.


A védési beosztás IDE KATTINTVA tekinthető meg!

Friss Hírek

Kollégáink a PHOENIX projektünkről nyilatkoztak. Tanszékünk a kutatásban a Kelet-Közép Európai térséget képviseli.

Kövess minket

Facebook YouTube